Пишете ни!
Сончоглед Јаболко Компир Пиперка Домат Пченка Пченица Соја Малина Вишна Грозје Роза Шеќерна репка Шеќерна трска Srpski Makedonski Slovenščina Polski Portuguese Spanish Italiano Français English Русский 中国的
"Меѓусебни односи
на пченица
(Triticum vulgare)
и кукољ
(Agrostemma githago)
na кафеави почви и смолници"

Дипл. инж. Даница ГАЈИЌ
– докторска дисертација –

 

AGROSTEMIN®
е пронајдок на д-р Даница Гајиќ.
Се произведува според патентното досие бр. 32749 на Сојузната канцеларија
за патенти на СФРЈ

 

"Тој е целосно безопасен
за луѓето, животните (вклучително и пчелите)
и природната;
не бара посебни мерки на ХТЗ"

 

БУКВАР
примена и постигнати ефекти

 

ИНСТРУКЦИИ & ПРОСПЕКТИ

Упатство
( *.pdf – 43 str. 3,50 Mb )

Упатство
( "зелена" 9 стр. 0,54 Mb )
( "профи"  9 стр. 0,66 Mb )

 

ДЕМОНСТРАЦИОНИ   ТЕСТОВИ
  приказ резултатите  
( во Србија и во Светот )

 

ПРЕПОРАКИ
ОД  ЕМИНЕНТНИ  ЕКСПЕРТИ

 

Г А Л Е Р И Ј А

 

AGROSTEMIN®
природен заштитник
на зрачење

Институт за нуклеарни науки "Винча", Белград, С Р Б И Ј А

 

НАГРАДИ И ПРИЗНАНИЈА

Златен медал
на Светската организација
за заштита
на интелектуалната сопственост
( W I P O )

 

E u r e k a  88.

 

Политика експрес
од 2 јули 1988 година

ГОРДОСТ НА СВОЈОТ НАРОД

"Агростемин"
на Српската академија на науките и уметностите претставен. Научно достигнување со кое секоја Академија на науките би била горда

 

ДЕМОНСТРАЦИОНИ   ТЕСТОВИ
  приказ резултатите  
( во Србија и во Светот )

 

ПРЕПОРАКИ
ОД  ЕМИНЕНТНИ  ЕКСПЕРТИ

 

Г А Л Е Р И Ј А

 


ПРЕЗЕНТАЦИИ

     

ИНДУСТРИЈСКИ БИЛКИ

Маслодајни семиња

Сончоглед Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
СОНЧОГЛЕД
Вид: CATISSOL 01
Преглед и анализа
Pentecoste – Ceara, Brazil, Univerzitetski centar Maringá , 2012.
Соја
Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
СОЈА
Вид: BRS Sambaíba
Преглед и анализа
Pentecoste – Ceara, Brazil, Univerzitet u Valedo Curu, 2010.
Сусам
Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
СУСАМ
Вид: BRS SEDA
Преглед и анализа
Pentecoste – Ceara, Brazil, Univerzitet u Valedo Curu, 2010.Крмно биље

Сирак
Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
СИРАК
Вид:
Преглед и анализа
Pentecoste – Ceara, Brazil, Univerzitet u Valedo Curu, 2010.
Овас
Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
ОВАС - "Belija"
Вид: "126"; "Guapa"
Преглед и анализа резултатите
Држава Parana, Brazil, 2010.
Трева
Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
ТРЕВА
Вид: ливада
Преглед и анализа резултатите
Држава Parana, Brazil, 2010.Шеќерна трска

Шеќерна трска Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
Вид: RB 92 579
Техника на примена
Aquiraz – Ceara, Brazil
Плантажа: “Colonial”
2009. i 2010.
Шеќерна трска
Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
Вид: RB 92 579
Преглед и анализа резултатите
Aquiraz – Ceara, Brazil
Плантажа: “Colonial”
2009. i 2010.
Шеќерна трска Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
Преглед и анализа резултатите
Вид: RB 86 3129
Guaxumã – Alagoas, Brazil, 2010. i 2011.
Шеќерна трска
Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
Преглед и анализа резултатите
Вид: RB 93 509
Coruripe – Alagoas, Brazil, tokom 2010.

ЗЕЛЕНЧУК

Лук
Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
ЛУК - I Ogled
Вид: IPA 11
Фенолошки набљудувања
Baraúnas – Rio Grande do Norte, Brazil, 2010.
Лук
Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
ЛУК - I Ogled
Вид: IPA 11
Преглед и анализа
Baraúnas – Rio Grande do Norte, Brazil, 2010.
Лук
Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
ЛУК - II Ogled
Вид: IPA 11
Преглед и анализа
Baraúnas – Rio Grande do Norte, Brazil, 2010.
Пиперка
Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
ПИПЕРКА
Вид: DARA R Sakama
Преглед и анализа
Guaraciaba do Norte – Ceara, Brazil, 2010.
Пиперка
Srpski
Spanish (Equador)
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
ПИПЕРКА
Вид:
Преглед и анализа
Cesumar – Paraná, Brazil, Univerzitetski centar Maringá , 2012
Пиперка
Srpski
Spanish (Equador)
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
ПИПЕРКА
Вид: "Donatelo"
Преглед и анализа
Region Taquara – Distrito Federal, Brazil, 2012
Компир
Srpski
Spanish (Equador)
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
КОМПИР
Вид: "Agata"
Преглед и анализа
Region Lapa – Paraná, Brazil, 2012
Зелка
Srpski
Spanish (Equador)
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
ЗЕЛКА
Преглед и анализа
Cesumar – Paraná, Brazil, Univerzitetski centar Maringá , 2012
Бел патлиџан Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
ПАТЛИЏАН "Бел"
Вид: BLANC Sakama
Преглед и анализа
Guaraciaba do Norte – Ceara, Brazil, 2010.
Карфиол
Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
КАРФИОЛ
Преглед и анализа
Autoput 437 km Anapolis Go – Goiás, Brazil, 2011.
Гило Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
ГИЛО
Преглед и анализа
Núcleo Rural Boa Esperança – Federalna Oblast, Brazil, 2011.
Чучу Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
ЧУЧУ
Вид:
Преглед и анализа
Núcleo Rural Boa Esperança – Federalna Oblast, Brazil, 2011.
Краставица "корнишон"
Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
КРАСТАВИЦА
Вид: "корнишон"
Преглед и анализа
Núcleo Rural Boa Esperança-Federalna Oblast, Brazil, 2011.
Краставица "salatar"
Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
КРАСТАВИЦА
Вид: "салатен"
Преглед и анализа
Núcleo Rural Boa Esperança – Federalna Oblast, Brazil, 2011.
Краставица "безсемен"
Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
КРАСТАВИЦА
Вид: "безсемен"
Преглед и анализа
Núcleo Rural Boa Esperança-Federalna Oblast, Brazil, 2011.
Paradajz "čeri"
Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
ДОМАТ
Вид: "San Marzano"
Преглед и анализа
Region Taquara – Federalna Oblast, Brazil, 2011.
Домат "čeri"
Srpski
Spanish (Equador)
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
ДОМАТ
Вид: "San Marzano"
Преглед и анализа
Okolina prestonice Curitibe – Paraná, Brazil, 2012.
Paradajz "čeri"
Srpski
Spanish (Equador)
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
ДОМАТ
Вид: "Cherry"
Преглед и анализа
Cerro Azul – Paraná, Brazil, 2012.

ОВОШТАРСТВО

Voće Srpski
English
Slovenščina
Spanish (Equador)
ОВОШТАРСТВО
Вид:
Препорака
Регионот Смедеревот – Srbija, 2008.
Dinja
Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
ДИЊА
Вид:"Amarelo"; "Galia"
Фенолошки набљудувања
Mossoró i Baraunas – Rio Grande do Norte, Brazil, 2011.
Диња
Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
ДИЊА
Вид: "Galia"
Преглед и анализа резултатите
Mossoró i Baraunas – Rio Grande do Norte, Brazil, 2011.
Лубеница
Srpski
Spanish (Equador)
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
ЛУБЕНИЦА
Вид: "Top Gun"
Преглед и анализа резултатите
Држава Goiás, Brasil, 2012
Јагода
Srpski
Spanish (Equador)
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
ЈАГОДА
Вид:
Преглед и анализа резултатите
Држава Paraná, Brasil, 2012
Papaja
Srpski
English
Portuguese (Brasil)
Spanish (Equador)
PAPAJA
Вид: "Formosa"
Преглед и анализа резултатите
Srez Baraunas – Rio Grande do Norte, Brazil, 2011.
Copyright © 2006-2009 AGROSTEMIN