Pišite nam!
Suncokret Jabuka Krompir Paprika Paradajz Kukuruz Pšenica Soja Malina Višnja Grožđe Ruža Šećerna repa Šećerna trska Srpski Slovenščina Polski Portuguese Spanish Italiano Français English Русский 中国的
 
PONOS SVOJEGA NARODA
 

"Agrostemin" predstavljen v Srbski Akademiji znanosti in umetnosti

Znanstveni dosežek, na katerega bi bila ponosna vsaka Akademija znanosti

 
 
 

"Naravni bioregulator rasti "Agrostemin", izumiteljice dr Danice Gajić, ki je za svoje odkritje prejela Zlato priznanje OZN predstavlja vstop Jugoslavije v 21.stoletje. "Agrostemin" je priložnost, ki omogoča da skozi povečano pridelavo in izboljšano kakovost pridelkov omeji gospodarska kriza."

Besede izrečene v Srbski Akademiji znanosti in umetnosti ob predstavitvi "Agrostemin" širši strokovni in znanstveni javnosti. Na predstavitvi so bili prisotni predstavniki Srbske Akademije znanosti in umetnosti, priznani in vodilni znanstveniki s področja biomedicine, gospodartva in drugi.

"Bil je skrajni čas, da se pod okriljiem Srbske Akademije znanosti in umetnosti spregovori o "Agrosteminu" dr Danice Gajić," – je med drugim rekel, Blagota Žarković, direktor Svežneg zavoda za patente.

"Ta prispevek znanosti bi bil lahko ponos vsake Akademije znanosti in umetnosti, vključno z Akademijo v Stockholmu. Svetovna organizacija za intelektualno lastnino je namenila pozornost temu dosežku s tem, da je naši vrhunski raziskovalki podelila vrhunsko priznanje za "Agrostemin". Ta dogodek je uresničitev, ki si zasluži ponos celega našega naroda"- je zaključil Žarković.

Akademik prof. dr Ljubiša Rakić, predsednik Odbora za biomedicinske raziskave Srbske Akademije znanosti in umetnosti, je prav tako izjemno ocenil "Agrostemin": "To odkritje je v domeni univerzalne biologije. Gre, pravzaprav, za novi način znanstvenega razmišljanja, ki si zasluži največjo pozornost..."

Prof. dr Lazar Avramov, prof. dr Božidar Gagro in drugi vodilni znanstveniki s področja agrokuture Jugoslavije, so prav tako priznali neprecenljiv prispevek izum, s poudarkom na dejstvu, da je "Agrosteminu" dr Danica Gajić posvetila svoje življenje.

"Politika Ekspres", 02.07.1988

 

Copyright © 2006-2009 AGROSTEMIN